Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en leuke deals

Selecteer je taal

NederlandsEnglishDeutsch

Winkelmand

Geen producten in je winkelwagen.

Share your moment #JohnnyDoodle

Please accept our cookies. Although we don’t make cookies.

Bekijken Bestellen

Choco Vanille Ijsjes

In de hitte van de (helaas vaak maar kortdurende) Nederlandse zomer kunnen we allemaal wel een beetje afkoeling gebruiken. Hoe heerlijk is het dan om dat met een Johnny Doodle ijsje te doen?! Dat dachten wij ook en daarom hier het recept voor deze heerlijke Johnny Doodle popsicles.

Ingrediënten

Milk Sweet & Salty Nuts
1 reep
Slagroom
300 g
Gecondenseerde melk
75 g
Kokosolie
1 el
Vanillesuiker
1 pakje
Ijslolievormen (of kleine glazen)
8 stuks
Houten stokjes
8 stuks

Voorbereiding

Doe de slagroom in een kom samen met de vanillesuiker, klop dit samen op, en schep daar voorzichtig de gecondenseerde melk doorheen. Giet vervolgens het mengsel in de vormen en steek een houten stokje in het midden van ieder vorm. Heb je geen ijslollievorm in huis? Dan kan je als alternatief ook een klein glas gebruiken! Ook qua ingrediënten kan je je creativiteit loslaten; je kan in deze eerste stap bijvoorbeeld nog rood fruit of verse vanille toevoegen.

Nu komt het minst leuke deel: het wachten. Want vóór de laatste stap moeten de ijslollievormen voor minimaal 6 uur de vriezer in. Als het tijd is om ze eruit te halen is er nog een laatste stap om deze heerlijke ijsjes af te maken. Hak de chocolade in grove stukken en smelt deze samen met de kokosolie au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is moet deze eerst afkoelen tot kamertemperatuur, daarna kan je voorzichtig de bevroren ijsjes in de chocolade dippen. De chocolade zal door de kou van het ijs binnen enkele seconden hard worden en is meteen klaar om te eten, of kan terug het vriesvak in om later van te smullen.

Vond je dit recept leuk? Check dan ook onze andere heerlijke recepten onder het kopje recepten op onze website. En vergeet niet om je resultaten te delen en ons te taggen op Instagram (@johnnydoodlenl) of Facebook (@johnnydoodlenederland)!

Volgende recept